Als stadsdichter treed ik in het seizoen 2012 – 2013 op bij elke editie van het Cultureel Café. Dit wordt gehouden op de eerste donderdag van de maand, van oktober tot en met mei. Plaats: Café Loburg in de Molenstraat, Wageningen. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Op donderdagavond 6 december las ik in verband met de sneeuw eerst mijn gedicht Sleeën op de Hullenberg. Daarna vertelde ik over mijn ervaringen op mijn Sinterklaasgedichtspreekuren in wijkcentra. Ik las enkele voor de kinderen gemaakte gedichten voor. Van de Wageningse Kalender 2013, een product van Robbert Kamphuis waarvoor ik de teksten schreef, las ik enkele fragmenten voor. Als initiatiefnemer voor het herstel van het Monument voor Onno Wijnands, een beeld uit 1995 van Ben Joosten dat ik in verwaarloosde staat in het arboretum Belmonte had aangetroffen, vertelde ik over de restauratie die op maandag 10 december zou plaatsvinden. Ik las een fragment van Wijnand’s boeiende tekst uit een catalogus van de openluchtexpositie Beelden op de Berg, die ongeveer om de drie jaar in Belmonte wordt gehouden. Tenslotte vestigde ik de aandacht op de poëziemiddag waaraan ik de zondag daarop zou meewerken, Poëzie van leven en dood (zie 9 december), en interviewde daarvoor de initiatiefneemster Petra Sips.