Oldtimerrijders

Oldtimerrijders

Laurens van der Zee. Oldtimer
Oldtimerrijders hebben misschien aardigheid in deze pagina’s, waarin ik vertel over mijn Dodge pick-up uit 1942 en mijn Volvo Amazon uit 1968. Ik sta altijd open voor ontmoetingen met andere auto’s en hun rijders en ben natuurlijk lid van diverse clubs. Technisch geschoold ben ik niet maar sinds het eerste Hamertje Tik in mijn kleutertijd heeft de sleutellust me niet meer verlaten.
De Dodge heb ik zomer 1995 in een weiland in Kansas ontdekt tijdens een reis met mijn muziekgroep Folkcorn door de Verenigde Staten. Hij kwam begin 1997 in Nederland aan, is met een groep vrienden helemaal uit elkaar gehaald, gerepareerd en opgebouwd en rijdt sinds medio 1998 rond. We gebruiken hem regelmatig voor ritjes, transporten en als podium voor muziek.

De Volvo stond toevallig op me te wachten toen ik als student voor het eerst iets rijdends zocht (daar bleek ik met deze auto nog wel iets voor te moeten doen…) . Daarvóór had ik met een vriendin een door de PTT afgedankt bestelbakje, een Simca Fourgonette gehad, achteraf ook een oldtimer.

Mooie wagen, zo’n Amazon. Door een beeldend kunstenaar ontworpen, dat zie je zó! Hoort bij mij sinds 1986. Start door een hoofdknik.

De oldtimers worden volop gebruikt: er wordt in vervoerd en gefeest, getrouwd en begraven. Over beide auto’s heb ik veel geschreven, onder andere in de bladen van mijn clubs. Enkele teksten zijn als mini-boekjes te bestellen via de dichters-afdeling van deze website. Teksten over de Volvo zijn pakketje 35, teksten over de Dodge pakketje 36. Diverse teksten heb ik verzameld in pagina’s op deze website. Hier staan Volvoteksten. Daar staan Dodgeteksten. Citeren is welkom mits met bronvermelding.

Contact info@laurensvanderzee.nl