Op 28 februari heeft het Comité 4 en 5 Mei Wageningen 50 Vrijheidsboeken uitgedeeld. Het betreft Verzetshelden en moffenvrienden door Ad van Liempt. De bedoeling is dat het boek wordt doorgegeven aan en besproken met zoveel mogelijk mensen. Als stadsdichter heb ik ook een exemplaar aangevraagd. Het boek gaat over helden en verraders. Een aansprekend en belangrijk thema, want wie is goed en wie gaat fout, en waarom? Goddank ben ik niet in een oorlogssituatie op de proef gesteld. Naar aanleiding van het boek heb ik twee oude tekeningetjes opgezocht die ik in 1981 heb afgedrukt in een tijdschrift dat ik in Amsterdam met vrienden runde, "De Geus". De uitgave van 1981 noemden we De Deus ex Machina Geus. De tekeningetjes gaan over angst en verraad. Het zijn twee series cartoons van elk drie plaatjes. Ik heb er een pagina voor op deze site gemaakt: http://www.laurensvanderzee.nl/Vrijheidsboek2012.htm .