Op uitnodiging van het Cultureel Café Wageningen trad ik daar in het culturele seizoen van najaar 2010 op als dichter met een column over recente Wageningse toestanden. Het vindt al jaren plaats op de eerste woensdag van de maand. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Op woensdag 6 oktober hield ik mijn eerste speech, hij heette De schil verstikt de vrucht en ging over de zichtbaarheid van Wageningen. Ik pleitte ervoor eens met vreemde ogen naar die stad te kijken om te bezien wat er aan de uitstraling te verbeteren valt. Dat heb ik als proef zelf ook gedaan. Maar helaas, zo vertelde ik: "Ik ging als een vreemde langs Wageningen en een vreemde ben ik gebleven". Werk aan de winkel dus! Overigens, dit Cultureel Café vond plaats in theater Junushoff. Ook dat kreeg een pedagogische veeg uit de pan. Benieuwd naar hun reactie als ze er ooit achterkomen…. Hier staat de tekst van mijn columns voor het Cultureel Café.