In elke editie van het Cultureel Café, de eerste donderdag van de maand, treed ik als stadsdichter op met poëzie en literaire actualiteiten. Op 6 maart meldde ik allereerst dat de Complimentenmachine van Robbert Kamphuis en mij op 12 maart zal worden onthuld – zie die datum in deze rubriek. Vervolgens stond ik stil bij het overlijden van de dichter Leo Vroman op 22 februari 2014. Ik heb coupletten gelezen uit mijn favoriete gedicht, Voor wie dit leest, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1954. Ook toonde ik het Hollands Maandblad van februari 2014, waarin het gedicht Einde staat dat hij 12 dagen voor zijn dood heeft geschreven. Naar aanleiding van de discussies over de heropening van een gedempt deel van de stadsgracht kwam ik met een nieuw gedicht hierover, Wageningen let op uw saek. Het Cultureel Café vindt steeds plaats in de zaal van Café Loburg aan de Molenstraat in Wageningen, aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Op donderdagavond 3 april is de laatste editie van dit seizoen. Dan treed ik daar op met het impro-explo-ensemble Rivelli .