Van 17 t/m 19 april vond in Wageningen de Culturele Ronde plaats, een open-ateliers evenement dat met ingang van dit jaar elk jaar en niet meer elke twee jaar wordt gehouden. Voor het eerst werd het ateliersweekend voorafgegaan en geopend door een podiumavond in de bblthk. De coördinatie berustte bij beeldend kunstenaar Robbert Kamphuis, voorzitter van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen en bestuurslid van de Culturele Ronde. Als bestuurslid van het Platform heb ik de avond mee-georganiseerd: een prettig gestoorde avond waarin voor het eerst in de geschiedenis alle ruimtes van de bblthk inclusief de koffiekamer, lift en WC’s voor optredens werden gebruikt. Met mijn muziekgroep Folkcorn speelde ik bij de koffieautomaat, en als basblokfluitist ging ik in de peuterhoek een dialoog aan met het Singer-naaimachineorgel van Edo Hebinck. In het weekend ontving ik als dichter gasten in mijn atelier. Ik had daar selecties uit mijn tekstinstallaties en andere teksten opgehangen en presenteerde een prototype van mijn nieuwe tekstinstallatie Inburgering Taaloefening. Op de overzichtstentoonstelling van alle deelnemers in museum De Casteelse Poort waren in een vitrine fragmenten van mijn korte verhalen over benzinestations te zien, temidden van gereedschappen en automobilia. Het net verschenen boek van Araun Gordijn Alle Benzinestations, waarin deze verhalen zijn opgenomen, lag eveneens in de vitrine.