Muzemakers V.O.F

Muzemakers V.O.F. - Muziek, tekst en ideeën

Laurens van der Zee. Muzemakers VOF. Foto Hans Braakhuis
Laurens en Anneke. Foto Hans Braakman

Samenwerkingsverband

MUZEMAKERS V.O.F. is een samenwerkingsverband tussen Anneke Rot en Laurens van der Zee. Wij maken muziek, schrijven teksten, ontwikkelen ideeën en presenteren muzische en andere bijeenkomsten. Daarnaast geven wij Reconnective Healing.

Laurens van der Zee Duo An en Lau
Laurens en Anneke

Muziek

Anneke Rot en Laurens van der Zee vormen “An/Lau”, duo voor rustige achtergrondmuziek, maar ook voor animerende muziek en meezingers op recepties, huwelijken en andere feesten; muziekstijlen onder andere oud-Hollands, Nederlandse meezingers, Klezmer, Franse muzettes, Italiaanse, Ierse en andere wereldmuziek. We maken aangepaste muziek bij begrafenissen en crematies. Verder begeleiden we ad hoc zanggroepen en familiekoortjes bij feesten. We doen daarnaast solo-optredens en treden op in andere groepen, zoals Trio Behang met coutry, blues en ouder stijl jazz. We zijn lid van Folkcorn met historische Nederlandse volksmuziek.
Laurens van der Zee leest bij vaartocht natuurmonumenten 2003
Laurens van der Zee leest bij vaartocht natuurmonumenten 2003

Teksten

Muzemakers schrijft gelegenheidsliederen voor bijvoorbeeld bruiloften, jubilea of andere feesten. We kunnen als redactie ook helpen met het schrijven, aanpassen of op een mooie manier invullen van teksten voor folders en dergelijke. Wil je een persoonlijk gedicht? Dat kunnen we voor je maken. Ook kunnen we een toespraak verzorgen bij de opening van een tentoonstelling. En we dragen ons eigen werk voor, met als titel “Zowel de lachers als de huilers op mijn hand…”

Laurens van der Zee en Anneke Rot. Muzemakers

Ideeën

Muzemakers kan met ideeën komen om jouw evenement extra speciaal te maken. Of het nu gaat om promotie, contacten met andere muzikanten, advies voor feesten, of toevoegen van muzikale en poëtische elementen aan bijeenkomsten – wij staan voor je klaar. Ons educatief theater “Omgaan met elkaar” biedt een frisse kijk op interpersoonlijke relaties in zorgsituaties, geschikt voor vrijwilligers en professionals. Bij Muzemakers creëren we gedenkwaardige ervaringen met aandacht voor muziek, poëzie en educatie.

Anneke Rot

Anneke Rot Accordeon. Smartlappenfeest Café Meijer
Anneke coördineert smartlappenfeest in Café Meijer, 2004
Anneke Rot speelt accordeon, piano, gitaar, drums en percussie en ze zingt. Ze speelt achtergrondmuziek bij recepties en andere bijeenkomsten, speelt en coördineert bijeenkomsten met meezingers, Nederlandse liedjes van vroeger en smartlappen. Anneke is gespecialiseerd in werken met ouderen. Ze brengt de veelgevraagde one-womanshow Pruttelkoffie met Krentenmik met liedjes en conferences die herinneringen oproepen, speciaal voor ouderen. Verder is Anneke verteller en muzikant in de show Sarina en Sarina, met Balinese dans en conferences en liedjes over het oude Nederlands Indië, met medewerking van danseressen van de dansgroep “Sinar Bulan”. Anneke is beschikbaar als invaller-dirigent bij amateurkoren.

Laurens van der Zee

Laurens van der Zee. Solo muzikant
Anneke coördineert smartlappenfeest in Café Meijer, 2004

Laurens van der Zee is een muzikant met vaardigheden in blokfluiten, basgitaar, zang, percussie en objets-trouvé’s. Hij voert solo fluitimprovisaties uit tijdens meditaties en bij de opening van exposities. Daarnaast is hij betrokken bij het Bluestrio met het nummer “Working on the railroad for a dollar a day” en maakt deel uit van het Impro-explo-ensemble Rivelli, waar avant-garde beeld- en geluidsimprovisaties plaatsvinden.

Podium en achtergrond

Laurens van der Zee. Podium en achtergrond. Dodge Pick-up oldtimer
Dodge Pick-up als decor

Dodge of Volvo

Als speciaal podium of decor is een fotogeniek oldtimer-vrachtwagentje, een Dodge pick-up uit 1942 beschikbaar en een mooie donkerblauwe Volvo Amazon uit 1968

Mini-draaiorgel

Ons draagbare mini-draaiorgel, werkend met cassettes, is inzetbaar voor sfeervolle Hollandse draaiorgelmuziek als achtergrond. Zowel op batterij als op netvoeding.
Laurens van der Zee. Mini-draaiorgel
Draagbaar mini-orgel met casettes

Contact info@laurensvanderzee.nl