Op 28 december 2011 is mijn nieuwe column Kijk om je heen op de website cultuurinwageningen.nl geplaatst. Hij gaat over de provinciale website die alle kunst in de openbare ruimte in Gelderland wil tonen en beschrijven, www.beeldenvangelderland.nl. Voor de Gemeente Wageningen heb ik de kunst in Wageningen ten behoeve van die website geïnventariseerd. Naar aanleiding van de verhuizing van de beeldbepalende groep Dans van de Spijspotten (Bas Maters, 1990) uit het centrum naar de campus van Wageningen UR stel ik dat het wel lijkt of de universiteit zich nu definitief uit de stad Wageningen terugtrekt – zoveel kan kunst dus wel oproepen. Aangezien ik een dichter ben maak ik daar een dramatisch verhaal van. Maar waar het me echt om gaat in deze column is, dat we kunst in de openbare ruimte te weinig aandacht geven terwijl het een identiteitbepalende rijkdom is. Kijken is dus de boodschap, maar ook zuinig op zijn en fatsoenlijk documenteren, want daar mankeert het nogal eens aan!