DICHTER

Laurens van der Zee

 

terug naar
LAURENS
van der
ZEE

DICHTER

PAKKETJES

INSTALLATIES
en PROJECTEN

 

DICHTER

Doel:
Het belangrijkste doel van deze website is, mijn proza en poëzie toegankelijk te maken. Ik hoop er werk mee te genereren: verkoop van publicaties, optredens als dichter, opdrachten als schrijver. Hetzelfde geldt voor mijn andere muzische activiteiten. Daarover elders op deze website meer.

Stadsdichter

Sinds januari 2012 ben ik stadsdichter van Wageningen. Mijn activiteiten zijn te volgen via mijn Nieuwsrubriek.

Motto:
Het volgende fragment uit het gedicht “Begrafenis van Hans Andreus” door Maurits Mok is mijn motto:

[…] En wat zou een dichter
meer kunnen wensen dan dat
rondom zijn beginnende eeuwigheid
de dag zijn gang gaat, mensen
om winst en verlies hun doden vergeten,
zich een al te koele zomer
van het lijf trachten te houden
en met de klok mee hun voeten verzetten?
Hij vervolgt zijn tocht buiten de dampkring [.…]

Werk in opdracht:
Gedichten en proza op bestelling, rapporten, tekstbewerkingen, liedbewerkingen, ideeën. Een uiterst persoonlijk cadeau: een gedicht in opdracht! De paraplu voor deze activiteiten is de vennootschap Muzemakers V.O.F. (met Anneke Rot). Zie www.muzemakers.com.

Tekst-installaties:
Deze term gebruik ik voor de presentatie van mijn gedichten of proza in de ruimte, met gebruikmaking van diverse media, bijvoorbeeld als onderdeel van een beeldende-kunst route: een aforisme in lood, anagrammen van een bord in een steeg handgedrukt op karton, gedichten als bladeren aan een boom waar ook nog wijn uit komt (Kunst Kijken Monnickendam), een cyclische tekst in fragmenten, elk op gelamineerd karton in een cirkel gespannen in een weiland, of een nep-natuurbeschrijvingstekst in formele Natuurmonumentenstijl bij een kunstwerk in de open lucht, of een handbediend golvenapparaat dat letters op het strand spoelt (repectievelijk exposities 2004, 2003 en 2006 van Veldwerk, Schaalsmeerpolder).

Uitgeverij:
Voor het combineren van respectievelijk onze beeldende kunst en teksten hebben Mirjam Janse en ik van 2003 tot 2008 een eigen uitgeverij gehad: Uitgeverij Nestor.

Pakketjes:
Naar thema, stijl, sfeer of ander criterium heb ik mijn werk in pakketjes ondergebracht. Het is een groeiende serie. Werktitel “Van de warme dichter”. Van elk pakketje geef ik een voorbeeldtekst en de inhoudsopgave [ga naar pakketjes].

Ze zijn als E-mailbestand (met printinstructie) en in gedrukte en genaaide vorm te bestellen. De E-mailversie kost € 1,50, de kant-en-klare versie kost inclusief verzending € 4,- per boekje. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Bestellen door overmaking van het totaalbedrag met vermelding van gewenst(e) nummer(s) en "mailversie" of " drukversie", naar postgiro 9307530 van Muzemakers V.O.F. te Wageningen.

Inlichtingen bij info@laurensvanderzee.nl

 

 

�2007,2008 laurens van der zee, alle rechten voorbehouden. ontwerp Armand Haye